Sanatate optima prin fitoterapie




Home | Despre sanatate |Dieta pe grupe| Afectiuni/tratament adjuvant | Produse si recomandari| Uz profilactic | Comanda produse|Contact |Diagnosticare/bioenergoterapie |

Sanatatea-starea de bine a omului

        Conform declaratiei Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO), sanatatea este o stare de bine, din punct de vedere fizic, mental si bunastare sociala totala si, nicidecum lipsa unei boli sau infirmitati. Noi pretuim viata si suntem īn cautarea sensului existentei umane.
Factorii majori care afecteaza sanatatea:
       - 10% conditii sociale; 
       - 8% conditii medicale;
       - 7% conditii climatice;
       - 15% factori ereditari;
       - 60% stilul de viata.

Poluarea moderna


          Contaminarea alimentelor se face din:
        (1)Pesticidele reziduale si ingrasamintele din fructe, legume, seminte si alte alimente; 
          (2)Aditivi, pigmenti, si esente din alimentele instante si semi-preparate; 
          (3)Anticorpii, hormonii, etc. din substantele animale; 
          (4)Degradarea principiilor nutritive in timpul gatitului;
        (5)Poluarea mediului si a aerului (gazele de deversare industriale, poluarea caminului cauzata de diverse materiale de constructie de interior);
         (6)Poluarea sursei de apa: apa de deversare industriala, acumularea microbilor, ingrasaminte, pesticide, gunoiul alb, poluarea īn timpului procesului de īncalzire, apa potabila necontrolata; 
          (7)Poluarea provocata de serviciile moderne:
Televiziunea, radio, cablurile de inalta tensiune, microundele, calculatoarele, telefoanele mobile, pagerele, reflectarea puternica a luminii, si radiatiile de frecventa joasa, toate afecteaza sanatatea;
         (8)Poluarea fonica ( zgomotele facute de automobile, masini, motoare, vocile umane, etc. ne irita si nu ne putem concentra din cauza lor).

Standardele de sanatate


        Sanatatea presupune o dieta echilibrata, somn suficient, exercitii fizice moderate, si sanatate mentalć.
O persoana sanatoasa posedć urmatoarele caracteristici:
        1.Multa vigoare, abilitatea de a manevra cu usurinta presiunile vietii zilnice fara a deveni foarte stresat, si capacitatea de a face tot ceea ce īsi doreste;
        2.Optimism cu o atitudine pozitiva, dorinta de a-si asuma responsabilitatea actiunilor īntreprinse, autodisciplina si compasiune fata de ceilalti;
        3.Capacitatea de a face fata situatiilor de urgenta si abilitatea de a se adapta la schimbare;
        4. Capacitatea de a rezista la racelile obisnuite si la bolile infectioase;
        5. O greutate sanatoasa si o alura proportionate, cu toate partile corporale in pozitia adecvata, stīnd īn picioare;
        6. Ochi stralucitori, rapiditatea in raspunsuri;
        7. Par stralucitor cu putina matreata sau chiar deloc;
        8. Dinti curati fara carii sau dureri, gingii sanatoase;
        9. Muschi si piele elastica, mersul agil; 
       10.Abilitatea de se odihni si a dormi bine.

Conceptul esential al alimentatiei


        Alimentatia este procesul prin care organismul uman asimileaza si utilizeaza hrana sau substantele nutritive, precum si procesul fiziologic prin care omul se hraneste pentru a face fata nevoilor fiziologice ale organismului.
Alimentatia adecvata consta intr-o dieta rezonabila si gatitul sanatos, precum si procesarea hranei, ceea ce ofera corpului uman o cantitate suficienta de energie termica si diverse substante nutritive, pastrand īn acelasi timp echilibrul intre toate substantele nutritive pentru a raspunde nevoilor fiziologice ale corpului si a mentine corpul sanatos.
Substante nutritive: Pentru a mentine functiile fiziologice normale si a raspunde la nevoile corpului de crestere normala, metabolism si munca, oamenii trebuie sa consume zilnic produse din cele sapte categorii: proteine, vitamine, minerale, grasimi, zahar, apa, si celuloza.

Alimentatia si sanatatea


      Omul considera hrana ca fiind de o importanta vitala. De-a lungul vietii, alimentatia este elementul de baza care mentine viata si ofera celulelor energia necesara, pentru ca organele si tesuturile sa poata intreprinde actiuni coordonate. Viata umana este asemenea unui mic copac, care are nevoie constanta de apa, de īngrasamint si, obisnuindu-l sa creasca puternic. La fel se intampla si cu importanta alimentatiei pentru viata umana. Īn cursul suplimentarii alimentatiei, doar alimentatia echilibratć poate preveni organismul de a ajunge la dezechilibrul dintre ying si yang, care duce la boala.
Suplimentii nutritivi ar trebui sa fie rezonabili si stiintifici. Cand cineva se imbolnaveste, primeste tratament; cand cineva este sanatos, se fereste de boala.      De aceea, prevenirea bolii este problema principala īn mentinerea sanatatii.
       Alimentatia sanatoasa si echilibrata, precum si un stil de viata īmbunatatit poate adapta si spori imunitatea corpului. ,,Pretuieste viata prin pastrarea sanatatii." Un regim activ de ingrijire a sanatatii, bazat pe prevenirea bolii, īsi ia sanatatea din alimentatie, sporind astfel calitatea vietii.

       Subnutritia, mancatul īn exces, si alimentatia ne-echilibrata reprezinta manifestarile majore de malnutritie, care afecteaza direct sanatatea. Trebuie sa mancam adecvat pentru a trai o viata sanatoasa. Starea de sanatate cere o cultivare continua pe tot parcursul vietii. Suplimentarea nutritivć provine īn principal din surse externe, si anume, alimentatia. Oricum, exista multe feluri de a mīnca:
        1. A manca pentru a supravietui;
        2. Satisfacerea poftei;
        3. Echilibrarea alimentatiei, si anume, consumul cu masura a ceva ce place si a manca īn mod constient ceva ce nu place. Punctele-cheie in obiceiurile alimentare le reprezinta moderatia, legumele, a nu consuma alimente prea gatite, a manca īncet, a manca usor, prospetime, varietatea, rece (la temperatura camerei), disociat, imbunatatire, si abstinenta. Doar atunci putem avea un organism sanatos si putem trai viata īn adevaratul ei sens.

       Leonardo da Vinci a avut intuitia ca omul va fi capabil sa zboare si chiar a zburat. Jules Vernes si-a imaginat ca vom putea calatori pe sub apa si exact asa s-a intamplat. Dar nici unul din ei nu a prevazut ca, dupa anul doua mii, problema cea mai mare cu care se confrunta o parte insemnata a omenirii va fi manacarea: cantitati enorme de alimente care stau la dispozitie si faptul ca nu ne putem tempera pofta. Din acest motiv suntem indispusi, fara succes si chiar bolnavi.

 


Home | Despre sanatate | Diagnosticare/bioenergoterapie| Afectiuni/tratament adju | Produse si recomandari| Comanda produse| Dieta pe grupe|


Created by M&M